Volume 13, Issue 1 And 49 (6-2003)                   JHNM 2003, 13(1 And 49): 36-41 | Back to browse issues page

Rezaie Afra R, RezaMasouleh S, Moosavi S, Kazemnezhad Leili E. Study the Knowledge and Attitude of Surgical Wards Nurses of Teaching Hospitals in Rasht about Nonpharmaceutical Methods of Pain Relif. JHNM 2003; 13 (1 and 49) :36-41
1- Nursing(MSN), School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
2- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
3- Instructor, Bio-Statistics, School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
چکیده
مقدمه: از مشکلات مهم بعد از اعمال جراحی درد است. بررسی درد یکی از معمول ترین و نخست ترین فعالیتی است که پرستار انجام می دهد. بررسی دقیق درد برای قضاوت درباره پیشرفت آن و پاسخ مددجو، دستیابی به تشخیص های صحیح پرستاری و انتخاب درمانهای مناسب ضروری است.
هدف: هدف از انجام این تحقیق تعیین آگاهی و نگرش پرستاران شاغل در بخش های جراحی مراکز آموزشی درمانی شهر رشت در مورد روش های غیر دارویی تسکین درد در سال ۸۱ بوده است.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی - همبستگی ۸۳ پرستار با مدارک فوق دیپلم - لیسانس و فوق لیسانس، شاغل بخش های جراحی مراکز آموزشی - درمانی شهر رشت از طریق سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشتمل بر سه بخش مشخصات فردی، سؤالات آگاهی و سنجش نگرش بود. نتایج : تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش نشان داد که اکثریت نمونه ها (۶۶/۳ ٪ ) دارای آگاهی متوسط بودند. همچنین نگرش (۶۱/۴٪) نمونه ها نسبت به تسکین درد به روش غیر داروئی مثبت بود. ارتباط بین آگاهی از روش های غیر داروئی تسکین درد و نگرش نسبت به این روش ها معنی دار بود ( ۰ / ۰۲>p). همچنین بین میزان آگاهی از روش های غیر داروئی تسکین درد با وضعیت تأهل ، کسب آگاهی از طریق مطالعات شخصی و تجربه کار بالینی ارتباط معنی داری وجود داشت ( ۰/۰۵>p). نتایج ارتباط معنی داری بین نگرش با منبع کسب اطلاعات از طریق دروس دانشگاهی و مطالعات شخصی نشان داد ( ۰/ ۰۲>p).
نتیجه گیری: در کل نتایج نشان داد که در مورد روشهای غیر دارویی درمان درد آگاهی اکثریت(۶۶/۳ ٪) در حد متوسط و اکثریت (٪۶۱ / ۴ ) نگرش مثبت داشتند و همچنین بین آگاهی و نگرش پرستاران نیز ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (۰/ ۰۲>p).
Received: 2019/06/16 | Accepted: 2019/06/16 | Published: 2019/06/16