Volume 4, Issue 2 And 15 (7-1994)                   JHNM 1994, 4(2 And 15): 37-38 | Back to browse issues page

Niknami M. The effect of Diabetes on the Weight of the Fetus. JHNM 1994; 4 (2 and 15) :37-38
Instructor, Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
وزن متوسظ نوزاد در موقع تولد بر حسب نژاد، شرایط اقتصادی و اجتماعی، جثه والدین و تعداد حاملگی های مادر متغیر بوده و بطور متوسط بین ۳۰۰۰ تا ۳۶۰۰ گرم می باشد.
وزن پسران معمولاً ۱۰۰ گرم بیشتر از دختران می باشد. از مشاهدات محققین چنین استنباط می شود که وزن جنین در نیمه دوم حاملگی تا هفته سی و هفتم بطور خطی افزایش می یابد و از آن به بعد بطور متفاوتی از سرعت آن کاسته می شود.
نحوه افزایش وزن، در اواخر حاملگی جدا از رشد خطی قبلی تا حد زیادی به شرایط اقتصادی، اجتماعی مادر بستگی دارد. زیرا بطور کلی هر چه وضع مالی و اقتصادی خانواده بدتر باشد، رشد جنین در اواخر حاملگی آهسته تر خواهد بود.
Received: 2019/07/9 | Accepted: 2019/07/9 | Published: 2019/07/9