Volume 5, Issue 1 (7-1995)                   JHNM 1995, 5(1): 16-19 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chehrzad M. The Hazard of Infected Food for Children. JHNM 1995; 5 (1) :16-19
URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-1248-en.html
Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
Abstract:   (1393 Views)
در کشورهای در حال توسعه، غذاهایی که در دوران از شیر گرفتن شیر خوار در منزل آماده می شوند، ممکن است در شرایط غیر بهداشتی تهیه شده و اغلب آلوده به میکروبهای بیماری زا باشند. بیش از ۷۰ درصد از موارد بیماریهای اسهالی ناشی از غذای آلوده است . اشرشیاکولی سبب ۲۵ درصد از این اسهالها میگردد. غذا اغلب محیط مناسبی جهت رشد میکروبها به شمار می رود و از طریق مدفوع می تواند موجب انتقال آنها گردد.
Full-Text [PDF 1115 kb]   (277 Downloads)    
Article Type : Research | Subject: Special
Received: 2019/07/8 | Accepted: 2019/07/8 | Published: 2019/07/8

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.