Volume 7, Issue 1 (7-1997)                   JHNM 1997, 7(1): 42-50 | Back to browse issues page

Moghaddam Nia M T. Survey the Effects of an Educational Program on Diet, BUN, Serum Potassium and Weight Gain in Hemodialysis Patients Between Two Dialysis Sessions. JHNM 1997; 7 (1) :42-50
Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Some Sara, Iran
چکیده :
این پژوهش یک کارآزمایی بالینی می باشد که به منظور بررسی تأثیر آموزش رژیم غذایی بر میزان ازت اوره خون، پتاسیم سرم و افزایش وزن بین دو جلسه دیالیز بیماران همودیالیزی در بخش همودیالیز بیمارستان رازی رشت در سال ۱۳۷۴ انجام شده است . در این پژوهش ۷۲ بیمار تحت درمان با همودیالیز به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و در دو گروه تجربی و شاهد در تحقیق شرکت داده شدند. پژوهشگر برای گروه تجربی اقدام به اجرای یک برنامه آموزشی در مورد رژیم غذایی مناسب بیماران همودیالیزی نموده و تأثیر آن را از طریق مقایسه ازت اوره خون، پتاسیم سرم و افزایش وزن بین دو جلسه دیالیز قبل و بعد از آموزش در دو گروه سنجیده است.
Received: 2019/07/3 | Accepted: 2019/07/3 | Published: 2019/07/3