Volume 8, Issue 1 And 27 (7-1998)                   JHNM 1998, 8(1 And 27): 56-61 | Back to browse issues page

XML Print

Download citation:
Send citation to:

Yazdandoost Z, Maleki H, Hosseini Z, Pishgah T. The Effect of Stress on the Immune System and Infectious Diseases. JHNM 1998; 8 (1 and 27) :56-61
URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-1190-en.html
1- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
2- Instructor, Department of Nursing, School of Nursing, Midwifery and Paramedicine East of Guilan, Lahidjan, Iran
3- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Someesara, Iran
Abstract:   (1583 Views)
در انسان سالم ارتباطات آناتومیک و فیزیولوژیک بین سیستم های ایمنی و سایر سیستم های بدن وجود دارد. هر پدیده ای از جمله استرس (اعم از جسمانی، عاطفی، اجتماعی فرهنگی منجر به تغییرات متعدد در سیستم های داخلی بدن بخصوص سیستم های نورواندوکرین و ایمنی می گردد.
سیستم ایمنی مجموعه ای از بافتها، سلولها و ملکولهایی است که وظیفه اصلی فیزیولوژیک آنها حفظ محیط داخلی بدن با از بین بردن ارگانیسم های عفونت زای مهاجم می باشد این سیستم دارای تأثیرات متقابل با تمام سیستمهای فیزیولژیک دیگر بدن مانند سیستم های عصبی، غدد، گوارشی، تنفسی، ادراری، تناسلی و ماهیچه ای اسکلتی می باشد و بدلیل وجود این تأثیرات متقابل عملکرد صحیح بدن به عنوان یک مجموعه واحد، نیاز به عملکرد صحیح ایمنی دارد. عدم عملکرد صحیح بدن اختلالاتی را در سایر قسمتهای بدن موجب خواهد شد و اختلال در عملکرد سایر قسمتهای بدن نیز سیستم ایمنی را مختل نموده و ممکن است بر میزان مقاومت بدن نسبت به عفونتها اثر گذار باشد.
Full-Text [PDF 1772 kb]   (279 Downloads)
Article Type : Research | Subject: Special
Received: 2019/07/2 | Accepted: 2019/07/2 | Published: 2019/07/2

Add your comments about this article : Your username or Email:

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.