Volume 9, Issue 2 And 33 (11-1999)                   JHNM 1999, 9(2 And 33): 28-36 | Back to browse issues page

Jafroodi S. Osteoporosis. JHNM 1999; 9 (2 and 33) :28-36
استئوپروز، وضعیتی سیستمیک از کاهش کلی در توده یا دانسیته استخوان است که در آن تخریب استخوانی سریعتر از تشکیل آن می باشد. این عارضه که بیماری استخوان شکننده نیز نامیده می شود، فرایندی غیر قابل تغییر است که در آن استخوان ها به علت کاهش دانسیته در معرض شکستگی قرار می گیرند. میزان شیوع این عارضه یک نفر از هر ۴ زن و یک نفر از هر ۱۲ مرد می باشد، که در زنان بعد از یائسگی تا ۳۳ درصد افزایش می یابد و به این ترتیب یک نفر از هر سه نفر مبتلا در معرض خطر شکستگی قرار خواهند داشت .
به دلیل عدم آگاهی افراد مبتلا از وضعیت استخوانی خود تا زمان بروز شکستگی، استئوپروز را اپیدمی ساکت نیز می نامند. علاوه بر تأثیر شدید این بیماری بر کیفیت زندگی، ابتلاء به آن می تواند کشنده باشد.
Article Type : Research | Subject: General
Received: 2019/06/30 | Accepted: 2019/06/30 | Published: 2019/06/30