Volume 10, Issue 2 And 37 (12-2000)                   JHNM 2000, 10(2 And 37): 30-38 | Back to browse issues page

Paryad E, Rezamasouleh S, Kazemnezhad Leili E. Study of Views of Head Nurses about Quality of Nursing care in Educational Medical Centers of Medical University of Guilan, Rasht 2000.. JHNM 2000; 10 (2 and 37) :30-38
1- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
2- Instructor, Bio-Statistics, School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
چکیده:
هدف این مطالعه تعیین دیدگاه سرپرستاران در مورد کیفیت مراقبت های پرستاری ارائه شده در مراکز آموزشی درمانی شهر رشت می باشد. نمونه های پژوهش متشکل از کلیه واحدهای جامعه پژوهش یعنی تعداد ۳۵ نفر از سرپرستاران مراکز آموزشی درمانی شهر رشت بودند که به دلیل اندک بودن، به صورت سرشماری در پژوهش شرکت داده شدند. محیط پژوهش را بخشهای داخلی و جراحی مرکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شهر رشت تشکیل می داد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر دو قسمت؛ بخش اول ویژگیهای فردی واحدهای مورد پژوهش و بخش دوم که مشتمل بر ۴ قسمت شامل عبارات مربوط به بررسی دیدگاه سرپرستاران در مورد نحوه و کیفیت بررسی و شناخت مددجو، کیفیت ارائه مراقبت های جسمی، کیفیت ارائه مراقبت های روانی و کیفیت وضعیت ساختاری محیط پژوهش بود. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که دیدگاه ۵۲ / ۱ درصد سرپرستاران در مورد کیفیت بررسی و شناخت مددجویان بستری در بخش های تحت مدیریت خود مطلوب بوده است. همچنین دیدگاه اکثریت سرپرستاران در مورد کیفت مراقبت های جسمی ۶۸/۸ % و در مورد کیفیت مراقبت های روانی ( %۶۳ / ۷ ) مطلوب بوده است. در مورد کیفیت ساختاری مراکز آموزشی درمانی از دیدگاه سرپرستاران اکثریت واحدهای مورد پژوهش (۹۲ درصد) کیفیت ساختاری مراکز آموزشی درمانی تحت مدیریت خود را غیرقابل قبول دانسته اند.
Received: 2019/06/25 | Accepted: 2019/06/25 | Published: 2019/06/25