Volume 11, Issue 1 And 39 (7-2001)                   JHNM 2001, 11(1 And 39): 49-59 | Back to browse issues page

Sayadi L, Alikhani M, Yazdandoost Z, Atrkare Roushan Z. Comparative study of Nurses' and patients' Views Regarding Basic Needs of Patients Admitted to Coronary Care Unit. JHNM 2001; 11 (1 and 39) :49-59
1- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Kashan University of Medical Sciences, Kashan , Iran
2- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
3- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, RashtUniversity of Medical Sciences, Rasht, Iran
4- Instructor, Bio-Statistics, School of Medicine, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
Abstract:   (1951 Views)
چکیده:. از این پژوهش مطالعه توصیفی مقایسه ای است که به منظور مقایسه دیدگاه پرستاران و بیماران در مورد نیازهای اساسی بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه قلبی مراکز آموزشی درمانی استان گیلان در سال ۷۸-۱۳۷۷ انجام گرفته است. اهداف پژوهش تعیین دیدگاه بیماران و پرستاران در مورد نیازهای اساسی بیماران بستری، مقایسه این دو دیدگاه و همچنین با اهمیت ترین و کم اهمیت ترین نیازها از این دو دیدگاه بود.
نمونه های پژوهش ۱۱۰ نفر بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی و ۵۵ پرستار شاغل در این بخش بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که برای بیمار و پرستار بطور جداگانه تنظیم گردید. هرد و پرسشنامه مشتمل بر دو بخش بود، بخش اول از هر دو پرسشنامه مربوط به اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم آن، پرسشنامه تهیه شده توسط لوری و همکاران براساس نظریه یورا و والش در زمینه نیازهای اساسی بود، که در ۱۰۹ عبارت و در چهار حیطه اعمال حیاتی بدن، نملکرد بهداشتی، وضعیت روحی روانی و نیازهای اطلاعاتی تنظیم گردید.
در گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بیمار و پرستار مراقبت کننده از او با شماره همانند کدگذاری شده و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کای دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج پژوهش نشان داد که بر طبق دیدگاه بیماران و پرستاران، بیماران در زمینه رفع نیاز به اکسیژن، رهایی از درد / خوب بودن، نیاز به تحرک و فعالیت، تغذیه، دفع، خواب / استراحت، ایمنی روانی، عشق و تعلق و عزت نفس دچار مشکلاتی شده بودند که مهمترین این مشکلات بر طبق دیدگاه بیماران، طپش قلب ناگهانی، درد ناراحتی ناشی از تغییر در شیوه زندگی و عادتها، از دیدگاه پرستاران مهمترین این مشکلات، احساس فشار در قفسه سینه، درد و نگرانی در مورد آینده بوده است. کم اهمیت ترین آنها از دیدگاه بیماران عرق شبانه، ترس از عدم توانایی در حل مشکلات و تغییر نقش خود در خانواده و در ارتباط با دیگران، از دیدگاه پرستاران ترس از خفگی، احساس عطش و نداشتن تفریح و سرگرمی بوده است. همچنین نتایج نشان داد که پرستاران از مشکلات و در نتیجه نیازهای مربوط به حیطه روحی روانی بیماران کمتر از سایر حیطه ها اطلاع داشتند. مقایسه انجام شده در زمینه ۹۷ عبارت از عبارات پرسشنامه نشان داد که تقریبا در نیمی از این عبارات اختلاف آماری معنی داری بین دیدگاه بیماران و پرستاران در زمینه نیازهای اساسی بیماران وجود داشته است و در نتیجه فرضیه پژوهش «بین دیدگاه بیماران و پرستاران در مورد نیازهای اساسی بیماران اختلاف وجود دارد، مورد تأیید قرار می گیرد. بعلاوه نتایج نشان داد که در اکثریت موارد پرستاران نیاز های بیماران را بیش از حد برآورده کرده بودند.

Received: 2019/06/24 | Accepted: 2019/06/24 | Published: 2019/06/24