Volume 9, Issue 1 And 31 (7-1999)                   JHNM 1999, 9(1 And 31): 73-79 | Back to browse issues page

XML Print


Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Shahed University of Tehran, Tehran, Iran
Abstract:   (1566 Views)
چکیده پژوهش:
این پژوهش مطالعه ای زمینه ای، تک متغیری و تک مرحله ای است که به منظور بررسی عوامل فردی، خانوادگی و اقتصادی - اجتماعی از دیدگاه سالمندان در تهران که موجب بروز ناامیدی در آنان می گردد، انجام گرفته است. در این پژوهش تعداد ۲۰۰ نمونه از سالمندان از طریق نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند، داده ها از طریق پرسشنامه ای که توسط پژوهشگر در ارتباط با عوامل فوق تنظیم گردیده جمع آوری شد.
نتایج و یافته های حاصل از این پژوهش عوامل فوق الذکر را مشخص نمود و ضمنا نشان داد که بعضی از این عوامل نسبت به بقیه از فراوانی و شدت بیشتری برخوردار هستند. کلیه عوامل فردی در ده گروه طبقه بندی شدند که عبارتند از ضعف بینایی، ضعف شنوایی، عدم توانایی تحرک، لرزش دستها، اختلال خواب، بیماری جسمی، نداشتن برنامه برای اوقات بیکاری، ترس از مرگ و نیستی، احساس سربار دیگران بودن، نداشتن قدرت ابراز عقیده، ارتباط این عوامل با متغیرهای دموگرافیک شامل سن، جنس، میزان تحصیلات، وضعیت تأهل، تعداد فرزندان، شغل، منبع درآمد و وضعیت زندگی سالمند مورد سنجش قرار گرفت.
Full-Text [PDF 2384 kb]   (267 Downloads)    
Article Type : Research | Subject: Special
Received: 2019/07/1 | Accepted: 2019/07/1 | Published: 2019/07/1

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.