Volume 10, Issue 2 And 37 (12-2000)                   JHNM 2000, 10(2 And 37): 45-51 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dadgaran S A. Survey the Attitude and Health Behavior of Mothers reffering to Health Centers on Prevention of Common Parasitic - Digestive Infectious Diseases in City Of Rasht:. JHNM 2000; 10 (2 and 37) :45-51
URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-1122-en.html
Instructor, Department of Midwifery, School of Nursing, Midwifery and Paramedicine East of Guilan, Lahidjan, Iran
Abstract:   (1779 Views)
چکیده:
این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که به منظور تعیین نگرش و رفتار بهداشتی مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی - درمانی شهر رشت درباره پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای شایع عفونی - انگلی گوارشی در سال ۱۳۷۵ انجام شده است.
محیط این پژوهش مشتمل بر ۱۹ مرکز بهداشتی - درمانی و ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه ای حاوی ۵۰ سئوال بود که در پنج بخش مشتمل بر مشخصات دموگرافیک (۱۳ سئوال)، عبارات در ارتباط با نگرش در مورد سلامتی و پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای شایع عفونی - انگلی گوارشی (۱۷ عبارت)، سئوالات در ارتباط با رعایت بهداشت فردی (۶ سئوال)، سئوالات در ارتباط با رعایت بهداشت محیط و مواد غذایی (۱۰ سئوال)، سئوالات در ارتباط با مادرانی که کودک شیرخوار دارند (۴ سئوال)، تنظیم گردید.
واحدهای مورد پژوهش را ۶۹۴ نفر از مادران تشکیل می دادند که با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند.
به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از آمار توصیفی و کای اسکوئر استفاده گردید. نتایج و یافته های پژوهش نشان داد که اکثریت ( %۲۲ / ۶ ) واحدها در گروه سنی ۳۲-۳۰ سال بودند، سطح تحصیلات اکثریت (۲۹/ ۴ %) دیپلم و اکثریت آنان (۷۶/۷ %) خانه دار بودند. و یافته ها نشان داد که اکثریت پاسخ دهندگان ( ۵۱ / ۲ %) دارای نگرش منفی نسبت به سلامتی و پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای شایع عفونی انگلی گوارشی بودند. نتایج در رابطه با رفتارهای بهداشتی نشان داد که اکثریت ( ۶۸/۶۳ %) واحدها دارای رفتار بهداشتی مطلوب درباره پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای شایع عفونی - انگلی گوارشی بودند. اکثریت ( ۶۷ /۹ %) واحدها دارای رفتار مطلوب در رابطه با رعایت بهداشت فردی بودند. همچنین نتایج حاکی از آن بود که اکثریت واحدها (۵۴ / ۵ %) دارای رفتار بهداشتی مطلوب در رابطه با رعایت بهداشت محیط و مواد غذایی بودند. و در کل ارتباط معنی دار آماری بین نگرش و رفتار بهداشتی واحدها درباره پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای شایع عفونی انگلی گوارشی وجود داشت. بدین معنی که واحدهایی که نگرش مثبت داشتند از رفتار مطلوب برخوردار بودند.
و یافته ها نشان داد که ارتباط معنی داری بین وضعیت مسکن، وجود تلویزیون در منزل و ابتلاء به بیماری و نگرش واحدهای مورد پژوهش وجود نداشت. واحدهای در گروه سنی و تحصیلات بالاتر، از نگرش مثبت در رابطه با سلامتی و پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای شایع عفونی - انگلی گوارشی برخوردار بودند.
نتایج نشان داد که ارتباط معنی داری بین تحصیلات همسر، رادیو، تلویزیون، مجله و رفتار بهداشتی واحدهای مورد پژوهش وجود نداشت. واحدها در گروه سنی و تحصیلات بالاتر رفتار مطلوبی داشتند. واحدهایی که درآمد مکفی داشتند از رفتار مطلوبی برخوردار بودند.
 
 
 
Full-Text [PDF 28237 kb]   (362 Downloads)    
Article Type : Research | Subject: Special
Received: 2019/06/25 | Accepted: 2019/06/25 | Published: 2019/06/25

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.