Volume 14, Issue 2 (5-2004)                   JHNM 2004, 14(2): 57-64 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdandoust Z, Naseri S, Ghoizadeh S, Hadavand N, Taghadosi I. Survey Male Students' Opinion on Influencing Factors Regarding Use of MDMA in Guilan University of Medical Sciences . JHNM 2004; 14 (2) :57-64
URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-1030-en.html
1- Instructor, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
2- Nursing (BN), School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
3- Instructor, Bio-statistics, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
Abstract:   (1509 Views)

مقدمه: امروزه سلامتی به عنوان یک مفهوم پویا و وضعیت در حال تغییر محسوب می شود و حالتی است که فرد بتواند در بالاترین حد توانایی خود قرار گیرد. از جمله عوامل تهدید کننده سلامتی، سوء مصرف مواد است که تداوم آن وابستگی به مواد را سبب می گردد. در سالهای اخیر گرایش به مصرف مواد اکستازی با متیلن دی اکسی آن متامفتامین (هم خانواده آمفتامین ها توسط جوانان زنگ خطری برای سلامت فرد و جامعه محسوب می گردد که دلایل گرایش به آن، عوامل زیستی، فردی - روانی، اجتماعی و فرهنگی شناخته شده است.
هدف: این بررسی با هدف تعیین نظر دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی گیلان مستقر در خوابگاه در خصوص عوامل فردی - روانی و اجتماعی - فرهنگی مؤثر بر گرایش به مصرف MDMA( اکستازی) سال ۱۳۸۲، انجام گرفته است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - مقطعی است که بر روی ۵۶ نفر از دانشجویان فوق انجام گردید. روش انتخاب نمونه ها تصادفی در دسترس بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دو قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به عوامل فردی - روانی و عوامل اجتماعی - فرهنگی مؤثر بر گرایش به مصرف اکستازی استفاده شد. اطلاعات پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: اکثریت پاسخ دهندگان (۳۳۶۹٪ ) در سال دوم تحصیلی قرار دارند و میانگین سنی درصد آنها ۲۲ سال می باشد. اکثریت (۷۸/۶٪) محل سکونت خانواده خود را شهر ذکر کردند و ۹۲ / ۹ درصد از دانشجویان مجرد می باشند. در ارتباط با اهداف پژوهش یافته ها حاکی از آن است که در بخش عوامل مؤثر فردی - روانی گرایش به مصرف اکستازی بیشترین درصد پاسخ دهندگان (۷۱/۴ ٪) به عبارات برای رهایی از اندوه" و "احساس پوچی از زندگی" پاسخ موافقم دادند. در بخش عوامل اجتماعی - فرهنگی مهمترین عوامل از نظر پاسخ دهندگان که ۷۵ درصد از کل نمونه های این پژوهش را تشکیل می دادند عبارات رفیق ناباب" و "نداشتن سرگرمی در محیط دانشگاه را عنوان کردند.
نتیجه گیری نهایی: نهایتا در مقایسه عوامل فردی - روانی با عوامل فرهنگی - اجتماعی بر حسب میانگین یافته ها، نتیجه مؤید این مسأله می باشد که عوامل فردی - روانی با میانگین بالاتری ( ۱ /۲۴۳۰) نسبت به عوامل اجتماعی - فرهنگی مؤثر بر گرایش دانشجویان به مصرف قرصهای اکستازی شناخته شده است.
 
Full-Text [PDF 3279 kb]   (280 Downloads)    
Article Type : Research | Subject: Special
Received: 2019/06/12 | Accepted: 2019/06/12 | Published: 2019/06/12

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.