دوره 25، شماره 2 - ( 3-1394 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 73-83 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi H, Shirinkam F, Sajjadi P, Sharifi M, Bayandari M. Dietary pattern, breakfast and snack consumption among middle school students. J Holist Nurs Midwifery. 2015; 25 (2) :73-83
URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-462-fa.html
کریمی هنگامه، شیرینکام فاطمه، سجادی پروین، شریفی مولود، بایندری معصومه. الگوی مصرف مواد غذایی، صبحانه و میان وعده در دانش آموزان دوره اول متوسطه. پرستاری و مامایی جامع نگر. 1394; 25 (2) :73-83

URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-462-fa.html


مربی دانشکده پرستاری و مامایی رامسر، دانشگاه علوم پزشکی بابل ، hengameh karimister@gmail.com
چکیده:   (1938 مشاهده)

مقدمه: تغذیه مناسب برای حفظ سلامت در طول حیات ضروری است و عامل مهمی در یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان به شمار می آید. سوء تغذیه در سنین نوجوانی ممکن است بر تواناییهای شناختی لازم برای یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر بگذارد. هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف مواد غذایی، صبحانه و میان وعده در دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر رامسر صورت پذیرفت. روش کار: در این مطالعه ی مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی، 208 دانش آموز دختر و پسر دوره اول متوسطه مدارس دولتی به وسیله نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. اطلاعات بوسیله ی پرسشنامه ی مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه بسامد مصرف ماهیانه جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی ( مجذور کای و کروسکال والیس ) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: بر اساس نتایج پژوهش بسامد مصرف مواد غذایی اصلی اکثریت نمونه ها (2/56 درصد) در حد نامطلوب بوده است. 8/92 درصد از نمونه ها به خوردن صبحانه در منزل و 2/96 درصد آنان به خوردن میان وعده در مدرسه عادت داشتند. 1/34 درصد از دانش آموزان شرکت کننده در پژوهش لبنیات، 6/10 درصد انواع گوشت، 9/13 درصد تخم مرغ، 4/17 درصد سبزیجات و 1/34 درصد میوجات را همیشه مصرف می کردند. ارتباط معنی داری بین جنسیت واحدهای مورد پژوهش با بسامد مصرف شیر (02/0 >p )، گوشت ها (00001/0>p )، تخم مرغ (004/ 0>p ) و ترشیجات (04/ 0>p ) مشاهده شد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش بر لزوم تمرکز بر ارتقاء وضعیت تغذیه دانش آموزان با آموزش تغذیه بصورت تدوین برنامه های آموزشی برای دانش آموزان و والدین و گنجاندن آن در برنامه ی آموزش مدارس تاکید دارد.

  |   |   متن کامل (HTML)  (343 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی جامع نگر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Holistic Nursing And Midwifery

Designed & Developed by : Yektaweb