1- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin , Iran
Abstract: (1675 Views)
خلاصه:
بروسلوز یا تب مالت با توجه به طول بیماری و دوره نقاهت آن بعنوان مسئله اقتصادی و بهداشتی مطرح بوده و کنترل بهداشت مواد غذایی، از نکات مهم در پیشگیری از این بیماری می باشد.
پژوهش حاضر یک طرح توصیفی و تحلیلی است که هدف کلی آن تعیین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد قنادان، تولیدکنندگان مواد لبنی و بستنی در مورد بروسلوز می باشد. در این مطالعه کل جامعه که ۱۵۳ مورد بودند از طریق پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصله حاکی از آن بود که ۸۴/ ۱ درصد نمونه ها آگاهی خوبی در ارتباط با راههای انتقال بیماری و راه ورود و خروج میکروب داشتند و قنادان از میزان آگاهی بالاتری برخوردار بودند.
اکثریت واحدهای مورد بررسی (۶/ ۸۶ درصد) نگرش خوبی در مورد تأثیر شغل بر بیماری تب مالت داشته اند، و قنادان که دوره های آموزش رسمی را گذرانده بودند از نگرش بالاتری برخوردار بودند.
۸/ ۹۱ درصد قنادان دارای عملکرد خوبی بوده اند . ۵/ ۶۱ درصد تهیه کنندگان بستنی دارای عملکرد ضعیف و ۶۱ / ۷ درصد تولیدکنندگان مواد لبنی عملکرد خوب داشته اند.
نتایج تحقیق بیانگر آن است که آموزش رسمی به افراد ذیربط، در دسترس قراردادن منابع اولیه به صورت پاستوریزه و کنترل دقیق مراکز بهداشتی بر روی عملکرد شغلی و حمایتهای حرفه ای، گام مؤثری در کنترل این بیماری بر می دارد و نهایتا سطح بهداشت جامعه بالا رفته و این امر به عنوان یک ارزش اجتماعی محسوب می گردد.
Article Type :
Research |
Subject:
Special Received: 2019/07/2 | Accepted: 2019/07/2 | Published: 2019/07/2