Volume 13, Issue 1 And 49 (6-2003)                   JHNM 2003, 13(1 And 49): 23-28 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahanshahi M, Paryad E, Jefroodi S, Kazemnezhad Leili E. Survey the process of care related to pressure reduction and friction force in prevention of pressure sore . JHNM 2003; 13 (1 and 49) :23-28
URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-1051-en.html
1- Nursing(MSN), School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
2- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
3- Instructor, Bio-Statistics , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
Abstract:   (1819 Views)
چکیده
مقدمه: تحت فشار قرار گرفتن پوست به مدت طولانی می تواند موجب آسیب دیدگی و زخم پوست گردد. یکی از بخش هایی که بیماران بستری در آن در معرض خطر بروز زخم فشاری قرار دارند، بخش ارتوپدی است. بدیهی است یکی از اصول مهم در پیشگیری از زخم فشاری ارتقاء نحوه مراقبت از مددجویان در معرض خطر است
هدف: هدف از انجام این پژوهش تعیین نحوه مراقبت های ارائه شده در ارتباط با کاهش فشار و نیروی اصطکاک جهت پیشگیری از زخم افشاری می باشد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که طی آن ۷۰ بیمار بستری در بخش های ارتوپدی یکی از مراکز آموزشی درمانی شهر رشت به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل سه قسمت بود، قسمت اول مقیاس پیشگویی کننده براون جهت شناسایی بیماران در معرض خطر ابتلاء به زخم فشاری، قسمت دوم فرم ثبت ویژگی های دموگرافیک و قسمت سوم برگه مشاهده جهت تعیین نحوه مراقبت های ارائه شده در ارتباط با کاهش فشار و نیروی اصطکاک برای پیشگیری از بروز زخم فشاری بود.
نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که در اکثریت موارد(۸۰٪) نحوه مراقبت های ارائه شده در ارتباط با کاهش فشار و نیروی اصطکاک به صورت نسبتأ مطلوب بوده است. همچنین یافته ها نشان داد که بین تعداد روزهای بستری و نحوه مراقبت های ارائه شده در ارتباط با کاهش فشار و نیروی اصطکاک ارتباط معنی دار آماری وجود دارد( ۰/ ۰۳۲>P).
نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد عوامل دیگری نیز در نحوه ارائه مراقبت های پیشگیری کننده از زخم فشاری می توانند مؤثر واقع شوند زیرا با توجه به شرایط موجود در اکثریت موارد( ۸۰٪) مراقبت ها بصورت نسبتا مطلوب ارائه شده و تنها در ۱۸ درصد از موارد نحوه ارائه مراقبت های پیشگیری کننده مطلوب بوده است.
 
Full-Text [PDF 2047 kb]   (294 Downloads)    
Article Type : Research | Subject: Special
Received: 2019/06/15 | Accepted: 2019/06/15 | Published: 2019/06/15

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.