Volume 14, Issue 2 (5-2004)                   JHNM 2004, 14(2): 12-17 | Back to browse issues page

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azkhosravi R, Chehrzad M, Reza Masouleh S, Taghaddosi I. Comparison of the effect of two practical teaching methods and using compact disc on the performance of students of nursing and midwifery faculties of Guilan University of Medical Sciences about blood pressure measurements. JHNM 2004; 14 (2) :12-17
URL: http://hnmj.gums.ac.ir/article-1-1020-en.html
1- Nursing (MSN), School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran.
2- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
3- Bio-statistics, Guilan University of Medical Sciences
Abstract:   (2027 Views)
مقدمه: آموزش پرستاری زیربنایی برای تامین نیروی انسانی کارآمد جهت رفع نیازهای جامعه می باشد و هرگونه نارسایی در آموزش دانشجویان اثر مستقیم بر چگونگی مراقبت از مددجویان دارد، پس می بایست آموزشها را با توجه به شرایط و امکانات موجود به نحوی طراحی نمود که بتوان به هدف اساسی یعنی ارتقاء دانش و عملکرد دانشجویان دست یافت.
هدف این پژوهش با هدف مقایسه تأثیر دو روش آموزشی نمایش عملی و استفاده از لوح فشرده بر عملکرد دانشجویان دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مورد اندازه گیری فشار خون انجام شده است.
روش کار: برای انجام این پژوهش نیمه تجربی؛ ۸۰ نفر از دانشجویان ترم اول پرستاری و کاردانی اتاق عمل شاغل به تحصیل در دانشکده - های پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت و حضرت زینب(س) لاهیجان، به صورت سرشماری از کل جامعه با مشخصات مورد پذیرش در پژوهش، تعیین گردیدند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک و چک لیست مشاهده ای اندازه گیری فشار خون بود. ابتدا واحد های مورد پژوهش پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک را تکمیل نموده و با استفاده از چک لیست، پیش آزمون از آنها بعمل آمد و سپس بطور تصادفی به دو گروه ۴۰ نفره تقسیم شدند . یک گروه با استفاده از لوح فشرده و گروه دیگر با روش نمایش عملی تحت آموزش قرار گرفتند. یک هفته پس از برگزاری جلسات تمرین، از هر دو گروه آزمون نهایی با همان چک لیست بعمل آمد. نتایج: نتایج نشان داد که هر دو روش آموزش ( روش نمایش عملی و لوح فشرده) بر عملکرد دانشجویان تاثیر و اختلاف معنی دار آماری با۰ / ۰۰۰۱>p در مرحله قبل و بعد از آموزش وجود داشته است . اما بین دو گروه از نظر تاثیر آموزش و همچنین بین تأثیر آموزش و متغیرهای دموگرافیک ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد. نتیجه گیری نهایی:با توجه به یکسان بودن میزان اثر بخشی دو روش فوق و نیز کمتر بودن هزینه و مدت آموزش با لوح فشرده و نیز درگیری مستقیم و خودتنظیمی آموزش به وسیله دانشجو و بالا بودن انگیزه در آنان با استفاده از لوح فشرده، استفاده از لوح فشرده در آموزش مهارتهای پرستاری پیشنهاد می شود.
Full-Text [PDF 29963 kb]   (422 Downloads)    
Article Type : Research | Subject: Special
Received: 2019/05/1 | Accepted: 2019/05/1 | Published: 2019/05/1

Add your comments about this article : Your username or Email:
CAPTCHA

Rights and permissions
Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.