Volume 4, Issue 3 (10-1994)                   JHNM 1994, 4(3): 30-33 | Back to browse issues page

Shafipoor S Z. Nursing Care of Children with Tuberculosis. JHNM 1994; 4 (3) :30-33
بیماری سل یکی از بزرگترین معضلات بهداشتی جهان است تخمین زده می شود سالانه ۷/ ۵ میلیون مورد جدید بیماری تظاهر نموده و قریب به سه میلیون نفر از این بیماری تلف می شوند. موارد بیماری سل در سالهای ۱۹۸۵-۱۹۷۰ در کشورهای پیشرفته رو به کاهش بوده ولی با پیدایش همه گیری ویروس HIV بروز بیماری رو به افزایش می باشد. این بیماری در کشورهای در حال توسعه نیز از مهمترین مشکلات بهداشتی بوده و زنگ خطری برای سلامتی محسوب می شود که در حال گسترش نیز می باشد. این بیماری در کشورهای نیمه صنعتی و پر جمعیت جهان و در میان افراد مسن، فقرا، مهاجرین و بیماران مبتلا به نقص ایمنی شایع تر می باشد.
اتیولوژی سل :
بیماری سل توسط نوعی باسیل هوازی موسوم به مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می گردد که در انسان شایع ترین نوعی که مسئول اکثر عفونتهاست M. bovis می باشد (کودکان نیز به این نوع مایکوباکتریوم بسیار حساس می باشند).
Received: 2019/07/8 | Accepted: 2019/07/8 | Published: 2019/07/8