1- Instructor,Department of Nursing, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
2- Instructor,Department of Nursing, Tarbiat Modares University of Medical Sciences, Tehran, Iran
Abstract: (1603 Views)
چکیده:
این پژوهش مطالعه ای توصیفی است که به منظور بررسی مواد غذایی مصرف شده در تغذیه نیمروزی کودکان نوپا» صورت گرفته است. در این پژوهش ۹۰ کودک نوپای۳۰-۱۸ ماهه به صورت تصادفی از یکی از مراکز بهداشتی درمانی غرب تهران انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه یاد آمد ۲۴ ساعته و مشخصات دموگرافیک بود که از طریق مصاحبه مستقیم با مادران تکمیل گردید و همچنین ترازو، متر نواری و متر کاغذی چسبیده به دیوار برای سنجش شاخص های رشد استفاده شد.
نتایج حاصل از مطالعه نشان می دهد که مواد غذایی مصرف شده در تغذیه نیمروزی مطابق با استاندارد نمی باشد بطوری که در وعده صبح ۲۹ / ۷ درصد و در وعده عصر ۳۹ / ۹ درصد. مواد شیرین مصرف می کردند. مصرف میوه و سبزی، لبنیات، شیر و غلات در وعده غذای نیمروزی .صبح به ترتیب. ۴۱/ ۸ درصد، ۳۰ / ۸ درصد، ۱/ ۳۲ درصد و در وعده عصر به ترتیب. ۳۵/ ۲ درصد، ۲۷/۵ درصد و ۷/ ۴۰ درصد بود و در مورد قبل از خواب نیز به ترتیب ۶ / ۶ درصد و ۶۶ درصد بود و غلات اصلا مصرف نشده بود. در مورد کیفیت مواد مغذی مصرف شده در تغذیه نیمروزی میانگین مصرف ویتامین C,A، کلیسم، پروتئین، آهن و میزان کالری به ترتیب عبارت بودند از: ۱۸۱ / ۰۸ واحد بین المللی، ۱۵/ ۷۱ میلی گرم، ۱۸۱ / ۲۸ میلی گرم، ۱۹/ ۶۷ گرم، ۱ / ۶۷ میلی گرم و ۵۱۲/۲۴ کیلوکالری. در مورد شاخصهای رشد وزن، قد و ذوربازو، میانگین ها به ترتیب ۱۷۵/ ۳۳ ۱ گرم، ۸۷ / ۳۶ سانتی متر و ۱۵۹/ ۸۶ میلی متر | بود و در مورد وزن، اکثریت کودکان پائین تر از صدک پنجاهم قرار داشتند که نشان دهنده سوء تغذیه زمان حال بود. نتایج نشان داده است که تغذیه نیمروزی اکثریت کودکان منطقه غرب، شامل مواد لازم توصیه شده برای آنان نیست.
Article Type :
Research |
Subject:
Special Received: 2019/06/23 | Accepted: 2019/06/23 | Published: 2019/06/23