Volume 11, Issue 3 And 43 (12-2001)                   JHNM 2001, 11(3 And 43): 6-12 | Back to browse issues page

Ahmadi F, Baghaie M, Kazemnezhad Leili E. Comparison the Opinion of Nursing Staff and Patients about the Environmental Stressors of Hemodialysis department in Hemodialysis Patients in Educational Treatment Centers of Guilan Province. JHNM 2001; 11 (3 and 43) :6-12
1- Nursing(MSN), School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
2- Instructor, Department of Nursing , School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
3- Instructor, Bio-Statistics, School of Nursing and Midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
چکیده:
این تحقیق مطالعه ای توصیفی مقایسه ای است که با هدف کلی مقایسه نظر کادر پرستاری و بیماران در زمینه عوامل تنیدگی اور محیطی بخش همودیالیز در بیماران مراکز آموزشی و درمانی استان گیلان، سال ۱۳۷۹، انجام گرفته است.
روش کار: نمونه های این پژوهش شامل ۵۰ نفر از کادر پرستاری و ۵۰ بیمار تحت درمان با همودیالیز بودند که به روش تصادفی از ۴ مرکز فعال همودیالیز استان انتخاب گردیدند.
نتایج: آزمونهای آماری نشان داد که بین نظرات بیماران در مورد میزان عوامل تنیدگی آور محیطی بخش همودیالیز با جنس، سن، وضعیت تأهل، سطح تحصیلات، زمان معمول انجام همودیالیز و وضعیت اشتغال بیماران و نیز نظرات کادر پرستاری در مورد میزان عوامل فوق با سن، وضعیت تأهل، سطح تحصیلات، سابقه کار در بخش همودیالیز، سنوات خدمتی و نوبت کاری کادر پرستاری ارتباط آماری معنی داری وجود دارد ( ۰ / ۰۵ >P). در کل نتایج آزمونهای آماری اختلاف معنی داری را بین نظرات کادر پرستاری و بیماران در مورد میزان تنیدگی آور بودن عوامل محیطی بخش همودیالیز نشان دادند.

Received: 2019/06/19 | Accepted: 2019/06/19 | Published: 2019/06/19